Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στοίχημα Ισοπαλίες

Σε ένα ποντάρισμα αγώνα ποδοσφαίρου, εκτός από τη νίκη κάποιας εκ των δυο ομάδων, υπάρχει και η ενδιάμεση κατάσταση, που δεν είναι άλλη από την ισοπαλία. Ένα αποτέλεσμα που συνήθως «ξενερώνει» τους απλούς φιλάθλους, καθώς η ομάδα τους δεν κατάφερε να κερδίσει, αλλά όχι μόνο αυτούς.
Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος που παίζουν σημεία, αποφεύγουν να ποντάρουν το ισόπαλο σκορ, καθώς συνήθως το στοίχημα έχει και την ανάγκη να υποστηρίξουμε μια εκ των δυο ομάδων που αγωνίζονται, καθιστώντας έτσι την ισοπαλία σαν ένα στοίχημα αρκετά… αντι-δημοφιλές.


Γιατί να ποντάρω στο Χ;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να παίξουμε μια ισοπαλία. Γιατί πολύ απλά, έχει (σχεδόν) πάντα τη μεγαλύτερη απόδοση από τα τρία σημεία, συνήθως κοντά στο 3.00, όταν πρόκειται για ένα ισορροπημένο σετ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ό,τι ποσό και αν ποντάρουμε, τριπλασιάζουμε τα χρήματά μας.


Φυσικά, υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από το 3.00 στο Χ, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι με φαβορί. Από την άλλη, υπάρχουν και πιο μικρές αποδόσεις, όταν ο βαθμός βολεύει τις δυο ομάδες, όπως θα δούμε και παρακάτω, εκεί όμως το στοίχημα στην ισοπαλία χάνει την αξία του.


Πότε οι πιθανότητες είναι ευνοϊκές

Α. Όταν «βολεύει»

Πόσες φορές έχουμε δει ματς τελευταίων αγωνιστικών σε πρωταθλήματα, ακόμα και μεγάλων κατηγοριών, η ισοπαλία να μην υπερβαίνει το 2.00; Αυτό φυσικά γίνεται γιατί ένας βαθμός μπορεί να βολέψει βαθμολογικά και τις δυο «εμπλεκόμενες» ομάδες, οπότε δεν έχουν λόγο να ρισκάρουν στη νίκη. Συνήθως, αυτό το σενάριο επιβεβαιώνεται, όμως εκεί το στοίχημα στην ισοπαλία χάνει την ουσία του, καθώς παίζουμε το πιο δύσκολο σημείο στη χαμηλότερη απόδοση.
Εκτός από τα πρωταθλήματα, το ίδιο σχετικά σενάριο συμβαίνει και σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων (είτε εθνικών ομάδων, είτε συλλόγων) σε φάσεις ομίλων, όταν και ομάδες συμβιβάζονται με το Χ για να προκριθούν αμφότερες. Και εκεί η απόδοση είναι χαμηλή, οπότε μια έξυπνη επιλογή ήταν το ρίσκο σε τελικό σκορ 0-0 ή 1-1 ή και 2-2.

 

Β. Σε μεγάλα ντέρμπι

Σε παιχνίδια μεταξύ δυο «αιωνίων» αντιπάλων ή ακόμα και σε τοπικά ντέρμπι, η ισοπαλία είναι το αποτέλεσμα που μπαίνει μπροστά από όλα τα προγνωστικά. Ασχέτως αν μια εκ των δυο ομάδων στον αγώνα δείχνει πιο πιθανό να πάρει τη νίκη σαν φαβορί, η ένταση και το πάθος κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών είναι αρκετά ώστε να οδηγήσουν το ματς σε μοιρασιά.
Άλλωστε, αν πάμε στα στατιστικά τέτοιων αγώνων, θα δούμε πως η ισοπαλία είναι συνήθως αρκετά πιθανή με βάση την προϊστορία και μάλιστα σε μεγάλα ποσοστά. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να σκεφτούμε 2-3 μεγάλα ματς πχ Ρίβερ-Μπόκα, Σέλτικ-Ρέιντζερς ακόμα και Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Πρώτα βάζουμε το Χ και μετά κάποιο άλλο.

 

Γ. Παρόμοιοι στόχοι

Όσοι ψάχνουν προγνωστικά ισοπαλίες για να φτιάξουν ένα δελτίο στοιχήματος, συνήθως με ζητούμενα, πάντα κοιτάζουν τη βαθμολογία. Ομάδες που είναι κοντά στον πίνακα, είτε μιλάμε για τα χαμηλά στρώματα είτε για τα ψηλότερα, πάντα έχουν πολλές πιθανότητες να τελειώσουν ένα ματς μεταξύ τους χωρίς νικητή.
Αυτά τα ματς είναι εκείνα που αν το ματς είναι ισόπαλο λίγο μετά το 70’, δύσκολα θα ρισκάρει κάποια εκ των δυο να επιτεθεί για τη νίκη, καθώς τα όποια αμυντικά κενά ίσως της στερήσουν και τον ένα σημαντικό βαθμό.

 

Δ. Η επιθετική «δυστοκία»

Η σωστή μελέτη αλλά και τα στατιστικά του στοιχήματος πάντα μας εμφανίζουν κάποιες ομάδες οι οποίες έχουν θέμα στο σκοράρισμα ή απλά καταφέρνουν και παίρνουν βαθμούς κυρίως χάρη στην άμυνά τους. Όταν δυο εξ’ αυτών παίζουν μεταξύ τους, είναι μια αρκετά καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε προς τον συμβιβασμό της ισοπαλίας, που συνήθως έχει μάξιμουμ 3.10 απόδοση.
Συνήθως τα παιχνίδια αυτά είναι μεταξύ ομάδων πιο χαμηλών κατηγοριών ή μη προηγμένων πρωταθλημάτων. Επίσης, αρκετές είναι οι ομάδες που στηρίζουν το ρητό «άμα δεν μπορείς να κερδίσεις, δεν χάνεις». Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε δυο εξ’ αυτών και να παίζουν μεταξύ τους…


Εν κατακλείδι…

Το στοίχημα ισοπαλίες μπορεί να θέλει αρκετή δόση τύχης για να επιβεβαιωθεί, όμως με λίγο μελέτη στα παραπάνω κριτήρια οι πιθανότητες για ένα καλό ταμείο αυξάνονται. Όσοι ποντάρουν στο Χ ξέρουν πως δεν γίνεται να πηγαίνουν ταμείο συχνά. Όταν πάνε όμως, είναι δεδομένο πως τα κέρδη τους θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά ενός κλασικού ταμείου τριάδας με αποδόσεις κάτω του 2.00.
Κλείνοντας, είναι σημαντική η μελέτη των αποδόσεων στις στοιχηματικές εταιρίες, καθώς η ισοπαλίες και το πόσο πληρώνουν, ακόμα και στο ίδιο ματς, μπορεί να διαφέρουν αισθητά από στοιχηματική σε στοιχηματική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ( SURE BETS)

Τα μυστικά για το σίγουρο στοίχημα Οι αποδόσεις σε ένα  live  στοίχημα  είναι λογικό να διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Το  σίγουρο  στοίχημα  («sure bet», γνωστό και ως «arbitrage betting») δεν είναι άλλο από το να προσπαθούμε να βγάλουμε ένα σίγουρο κέρδος ποντάροντας σε διαφορετικές στοιχηματικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές στις αποδόσεις που δίνουν. Το arbitrage αποτελεί ένα χρηματοοικονομικό όρο που έχει απήχιση και στο  στοίχημα . Ο όρος σημαίνει το κέρδος χωρίς κίνδυνο (αντίθετο του trading), δηλαδή το κέρδος που μπορεί να αποκομήσει κανείς έχοντας ποντάρει για τον ίδιο αγώνα σε διαφορετικές εταιρίες στοιχημάτων. Οι διαφορές που προκύπτουν στις διαφορετικές εταιρίες είναι ωφέλιμες για τον παίκτη. Με τη μέθοδο αυτή και όντας γρήγορος στις επιλογές του και στα πονταρίσματά του μπορεί να βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα με την προϋπόθεση ότι ποντάρει πολλά χρήματα. Παράδειγμα για τους νέους παίκτες: Έστω ότι οι αποδόσεις σε ένα over / under  στοίχημα

Προγνωστικά Στοιχήματος για Λόκερεν - Άντερλεχτ

Λόκερεν - Άντερλεχτ : οι γηπεδούχοι δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα όπου ναι μεν τερμάτισαν στη μέση της βαθμολογίας, είχαν όμως πολύ καλή απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια και ειδικά εντός έδρας ήταν πολύ δυνατοί έχοντας μόλις 3 ήττες σε 15 ματς. Αντίθετα φέτος έχουν κατορθώσει να έχουν ήδη 5 εντός έδρας ήττες σε 8 αγώνες, δείγμα της πολύ κακής εικόνας που παρουσιάζουν. Μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα εκτός, όμως δεν μπορούν να καυχιούνται για κάποια πολύ υψηλή απόδοση σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια. Τώρα υποδέχονται την Άντερλεχτ, ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο και σίγουρα μια ενδεχόμενη ήττα φαντάζει αρκετά πιθανή.  Βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να έχουν σταθερή απόδοση στα παιχνίδια τους, όμως διαθέτουν ποιότητα που πολλές φορές έχουμε δει να την βγάζουν στο χορτάρι. Σε σύγκριση με τον σημερινό τους αντίπαλο είναι εμφανώς καλύτεροι και μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να το επιβεβαιώσουν και μέσα στον

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ SUPER LEAGUE 07-03-15

Βέροια - Εργοτέλης : Η διακοπή συνήθως κόβει την φόρα των καλών και βοηθά τους μέτριους. Όμως, στην περίπτωση τους δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να συμβεί αυτό. Με τρεις απουσίες οι γηπεδούχοι και σημαντικότερη αυτή του Μπεν. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Ματζουράκης αποτελεί παρελθόν και την θέση του έχει πάρει ο Γιάννης Ταουσιάνης. Όσο για το ρόστερ, πρέπει να πούμε πως υπάρχουν ήδη αρκετές απουσίες. Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος : Ενδιαφέρον ματς ανάμεσα στους δυο... ''αντικαταστάτες'' βαθμολογικά και αγωνιστικά των Α.Ε.Κ. και Άρη τα τελευταία χρόνια, αν και φέτος ο Ατρόμητος έχει υποχωρήσει αρκετά και προσπαθεί να τερματίσει σχετικά ψηλά. Τρεις απουσίες ο γηπεδούχος και τέσσερις ο φιλοξενούμενος, σε ένα ματς που ρόλο θα παίξει και η απουσία του κόσμου. Πριν λίγες αγωνιστικές ο άσος για εμένα θα ήταν κατά 90% σίγουρος, όμως η αλλαγή προπονητή για την ομάδα του Περιστερίου αφήνει τα πάντα ανοιχτά... Πανθρακικός - Ολυμπιακός : Ως την τελευταία στιγμή θα κριθεί η διεξαγ