Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τότεναμ-Λίβερπουλ: Στέψη στη Μαδρίτη

Η στιγμή που περιμένουν οι εκατομμύρια φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλον τον κόσμο κάθε σεζόν, έφτασε. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι εδώ και το Σάββατο την 1η ημέρα του καλοκαιριού και του Ιουνίου, οι δυο «Εγγλέζες» Τότεναμ και Λίβερπουλ, θα κοντραριστούν με φόντο την Κούπα με τα μεγάλα «αυτιά», στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης στις 10 το βράδυ.
Κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρξαν στιγμές που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως κάποια εξ’ αυτών των δυο θα βρίσκονταν στον τελικό, όμως κατάφεραν με σπουδαίες εμφανίσεις να ξεπεράσουν εμπόδια συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Σίτι και φυσικά ο Άγιαξ. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να πει πως Λίβερπουλ και Τότεναμ είναι άδικα στη θέση να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ένας από τους πλέον ικανούς ρέφερι της Ευρώπης και από τα αγαπημένα παιδιά της ΟΥΕΦΑ, ο 42χρονος Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

 

Με Κέιν ετοιμοπόλεμο η Τότεναμ

Είναι δεδομένα το μεγαλύτερο ραντεβού στην ιστορία της. Η Τότεναμ αφού έκανε την υπέρβαση να βρίσκεται στα ημιτελικά, αφού έκανε με… μαγικό τρόπο την ανατροπή μέσα στο Άμστερνταμ, μια νίκη σε 90 λεπτά κόντρα στη Λίβερπουλ φαντάζει ως ένα εφικτό γεγονός.
Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο κρατάει «προσγειωμένους» τους παίκτες του, μέσα στους οποίους είναι και πάλι ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ τους, Χάρι Κέιν, που επανήλθε στις προπονήσεις μετά το τραυματισμό κόντρα στη Σίτι. Ο Αργεντινός τεχνικός (που ίσως δίνει και το τελευταίο του ματς με τους «πετεινούς») ακόμα δεν έχει κατασταλάξει αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Κέιν από το ξεκίνημα, σκέφτεται ακόμα και την πιθανότητα με 3 στόπερ και τους Λούκας-Σον μπροστά, όπως στο Άμστερνταμ.
Αν ο αρχηγός είναι ΟΚ, τότε πιθανότατα θα έχει τους δυο στα πλάγιο και το σχήμα θα γίνει 4-2-3-1, με Σισοκό και Ντέλε Άλι πίσω από τον Έρικσεν.
Πιθανή 11άδα Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Ρόουζ, Σισόκο, Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Σον, Λούκας, Κέιν (Γουανιάμα ή Σάντσες)

 

Έτοιμη για το έκτο η Λίβερπουλ

Με την ανατροπή που μόνο η Λίβερπουλ και το «Άνφιλντ» θα μπορούσαν να κάνουν, οι «κόκκινοι» είναι έτοιμοι για το σπουδαίο ματς της Μαδρίτης, έχοντας την υποστήριξη και των χιλιάδων οπαδών τους εκτός Αγγλίας.
Ο Κλοπ δήλωσε πως αυτός και οι παίκτες του μετά τον χαμένο περσινό τελικό στο Κίεβο ήταν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στον τελικό της διοργάνωσης και αυτή τη φορά να είναι εκείνοι που θα φύγουν με την κούπα. Στα αγωνιστικά, οι δυο μεγάλοι απόντες του ημιτελικού, Σαλάχ και Φιρμίνο είναι έτοιμοι στο 100% και μοναδικός απών θα είναι ο Ναμπί Κεϊτά.
Σχήμα που κερδίζει σπάνια αλλάζει και έτσι ο Γερμανός τεχνικός θα έχει τους «βιονικούς» Φαμπίνιο και Βαϊνάλντουμ στα χαφ, παρέα είτε με τον Χέντρσον είτε με τον Μίλνερ. Να θυμίσουμε πως αν οι «κόκκινοι» πάρουν το Κύπελλο, θα είναι η 6η τους κατάκτηση και θα μπουν στην τριάδα των ομάδων με τις περισσότερες, πίσω από Ρεάλ (13) και Μίλαν (7).
Πιθανή 11άδα Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (Μίλνερ), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Σούπερ προσφορά* για τον μεγάλο τελικό “Τότεναμ – Λίβερπουλ από το stoiximan.gr

«Κατακλυσμός» από κόσμο

Είναι γνωστό σε όποιον έχει πάει στην Ισπανία, πως ο περισσότερος κόσμος δεν μιλάει Αγγλικά, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν γνωρίζει. Τις τελευταίες 3-4 ημέρες, πάντως, σε όποιο στενό της Μαδρίτης και αν περπατήσει κάποιος, τα Αγγλικά είναι η… επίσημη γλώσσα, καθώς δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ και της Τότεναμ έχουν πραγματικά «κατακλύσει» την πόλη.
Τα είχαμε δει και την Αθήνα όταν μόνο οι φίλοι των «ρεντς» είχαν έρθει για τον τελικό κόντρα στη Μίλαν το 2011, φανταστείτε τώρα την εικόνα αυτή εις διπλούν! Αρκετοί από τους Ισπανούς μαγαζάτορες έχουν εκφράσει το φόβο τους για πιθανά επεισόδια με την παρουσία των Άγγλων χούλιγκανς, καθώς αρκετοί εξ’ αυτών θα βρεθούν στην πόλη χωρίς εισιτήριο, μήπως και καταφέρουν να μπουν στο «Μετροπολιτάνο» έστω και την τελευταία στιγμή.
Εδώ να θυμίσουμε πως παρόμοιο σκηνικό είχε στηθεί στη Μαδρίτη και πριν λίγους μήνες, με το σπουδαίο ραντεβού της Μπόκα με τη Ρίβερ, αυτή τη φορά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

 

Το «θαύμα» των ημιτελικών

Σε ένα τέτοιο ματς, οι προϊστορίες και η φόρμα πάνε… περίπατο. Μπορεί φέτος η Λίβερπουλ να νίκησε δυο φορές (και με το ίδιο σκορ, 2-1) την Τότεναμ στο πρωτάθλημα, όμως τα 90 ή και περισσότερα λεπτά στη Μαδρίτη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Μιλάμε για έναν τελικό, στον οποίο και οι δυο έρχονται με απίστευτη ψυχολογία. Γιατί; Επειδή πολύ απλά ήρθαν εδώ με τεράστιες ανατροπές στα ημιτελικά.
Αρχικά, η Λίβερπουλ, που την είχαν «τελειωμένη» μετά το 3-0 της Βαρκελώνης, πήγε στη ρεβάνς με τους Καταλανούς χωρίς Σαλάχ και Φιρμίνο. Όλοι μιλούσαν ακόμα και για δεύτερη νίκη της Μπαρτσελόνα ή έστω χαλαρή πρόκριση. Σε ένα «Άνφιλντ» που πραγματικά… έβραζε όμως, οι «κόκκινοι» με πρωταγωνιστή τον Οριγκί διέλυσαν την πρωταθλήτρια Ισπανίας με 4-0 κάνοντας και πάλι την Ευρώπη να παραμιλά.
Από την άλλη, η Τότεναμ έκανε κάτι εξίσου απίθανο. Αφού ηττήθηκε μέσα στο «σπίτι» της από τα τρομερά «μωρά» του Άγιαξ με 1-0, ήθελε διπλό με περισσότερα γκολ στο Άμστερνταμ. Γιορτή, χαμός στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας και στα μέσα του β’ μέρους οι γηπεδούχοι να είναι μπροστά με 2-0. Τι μπορούσε να πάει στραβά; Τίποτα μέχρι να εμφανιστεί ο Λούκας Μόουρα. Ο Βραζιλιάνος με χατ-τρικ από κει που δεν τον περίμενε κανείς, έκανε το 2-3 στις καθυστερήσεις και έβγαλε το βόρειο Λονδίνο στους δρόμους.

 

Η ώρα της Λίβερπουλ

Είναι γεγονός πως τα τελευταία δυο χρόνια η Λίβερπουλ έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρ’ όλα αυτά, δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο μεγάλο τρόπαιο. Στην Αγγλία φέτος έφτασε μια ανάσα, πέρσι ήταν και πάλι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με όσα έχουν δείξει οι δυο ομάδες τη φετινή σεζόν, οι «κόκκινοι» λογίζονται και είναι το φαβορί του αγώνα. Το Κλοπ vs Ποκετίνο θα έχει πολύ ενδιαφέρον, όμως η Τότεναμ φάνηκε πολύ τυχερή κόντρα στον Άγιαξ. Για να νικήσει αυτή τη Λίβερπουλ θέλει κάτι παραπάνω. Πιστεύουμε στη νίκη της ομάδας του Λιμανιού στο 2.02 του Stoiximan. 2 – 2.02

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ( SURE BETS)

Τα μυστικά για το σίγουρο στοίχημα Οι αποδόσεις σε ένα  live  στοίχημα  είναι λογικό να διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Το  σίγουρο  στοίχημα  («sure bet», γνωστό και ως «arbitrage betting») δεν είναι άλλο από το να προσπαθούμε να βγάλουμε ένα σίγουρο κέρδος ποντάροντας σε διαφορετικές στοιχηματικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές στις αποδόσεις που δίνουν. Το arbitrage αποτελεί ένα χρηματοοικονομικό όρο που έχει απήχιση και στο  στοίχημα . Ο όρος σημαίνει το κέρδος χωρίς κίνδυνο (αντίθετο του trading), δηλαδή το κέρδος που μπορεί να αποκομήσει κανείς έχοντας ποντάρει για τον ίδιο αγώνα σε διαφορετικές εταιρίες στοιχημάτων. Οι διαφορές που προκύπτουν στις διαφορετικές εταιρίες είναι ωφέλιμες για τον παίκτη. Με τη μέθοδο αυτή και όντας γρήγορος στις επιλογές του και στα πονταρίσματά του μπορεί να βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα με την προϋπόθεση ότι ποντάρει πολλά χρήματα. Παράδειγμα για τους νέους παίκτες: Έστω ότι οι αποδόσεις σε ένα over / under  στοίχημα

Προγνωστικά Στοιχήματος για Λόκερεν - Άντερλεχτ

Λόκερεν - Άντερλεχτ : οι γηπεδούχοι δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα όπου ναι μεν τερμάτισαν στη μέση της βαθμολογίας, είχαν όμως πολύ καλή απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια και ειδικά εντός έδρας ήταν πολύ δυνατοί έχοντας μόλις 3 ήττες σε 15 ματς. Αντίθετα φέτος έχουν κατορθώσει να έχουν ήδη 5 εντός έδρας ήττες σε 8 αγώνες, δείγμα της πολύ κακής εικόνας που παρουσιάζουν. Μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα εκτός, όμως δεν μπορούν να καυχιούνται για κάποια πολύ υψηλή απόδοση σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια. Τώρα υποδέχονται την Άντερλεχτ, ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο και σίγουρα μια ενδεχόμενη ήττα φαντάζει αρκετά πιθανή.  Βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να έχουν σταθερή απόδοση στα παιχνίδια τους, όμως διαθέτουν ποιότητα που πολλές φορές έχουμε δει να την βγάζουν στο χορτάρι. Σε σύγκριση με τον σημερινό τους αντίπαλο είναι εμφανώς καλύτεροι και μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να το επιβεβαιώσουν και μέσα στον

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ SUPER LEAGUE 07-03-15

Βέροια - Εργοτέλης : Η διακοπή συνήθως κόβει την φόρα των καλών και βοηθά τους μέτριους. Όμως, στην περίπτωση τους δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να συμβεί αυτό. Με τρεις απουσίες οι γηπεδούχοι και σημαντικότερη αυτή του Μπεν. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Ματζουράκης αποτελεί παρελθόν και την θέση του έχει πάρει ο Γιάννης Ταουσιάνης. Όσο για το ρόστερ, πρέπει να πούμε πως υπάρχουν ήδη αρκετές απουσίες. Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος : Ενδιαφέρον ματς ανάμεσα στους δυο... ''αντικαταστάτες'' βαθμολογικά και αγωνιστικά των Α.Ε.Κ. και Άρη τα τελευταία χρόνια, αν και φέτος ο Ατρόμητος έχει υποχωρήσει αρκετά και προσπαθεί να τερματίσει σχετικά ψηλά. Τρεις απουσίες ο γηπεδούχος και τέσσερις ο φιλοξενούμενος, σε ένα ματς που ρόλο θα παίξει και η απουσία του κόσμου. Πριν λίγες αγωνιστικές ο άσος για εμένα θα ήταν κατά 90% σίγουρος, όμως η αλλαγή προπονητή για την ομάδα του Περιστερίου αφήνει τα πάντα ανοιχτά... Πανθρακικός - Ολυμπιακός : Ως την τελευταία στιγμή θα κριθεί η διεξαγ