Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι : Ο τίτλος περνά από το Λονδίνο


Σχεδόν το τέλειο έχει ακόμα μια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι, οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος μετά από 15 παιχνίδια. Η Τσέλσι φάνηκε στις πρώτες αγωνιστικές πως θα μπορούσε να κοντράρει σε διάρκεια τους πρωταθλητές, όμως αυτή τη στιγμή έχει μείνει 10 πόντους πίσω και θα χρειαστεί να τα δώσει όλα για να φτάσει τους «πολίτες» του Γκουαρντιόλα. Άρα το ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (Σάββατο, 19.30) αποκτά ουσιαστικά έναν… τελικό για τους «μπλε» και μια παράσταση τίτλου για τους «γαλάζιους».

Μεγάλη η κρισιμότητα

Έχοντας κερδίσει οχτώ από τα πρώτα έντεκα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η Τσέλσι φαινόταν ικανή να κοντράρει στα ίσα Σίτι και Λίβερπουλ στη μάχη της κορυφής. Στα τελευταία τέσσερα όμως, έχει κάνει μια μικρή κοιλιά στην απόδοσή της, μένοντας πίσω από τους δυο πρωτοπόρους, που αυτή τη στιγμή δείχνουν ασταμάτητοι.
Οι «μπλε» του Μαουρίσιο Σάρι ξέρουν πως αν δεν πάρουν σήμερα τη νίκη, το ένα από τα διαθέσιμα φετινά τρόπαια πιθανότατα θα κάνει «φτερά», καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο να καλυφθεί μια τέτοια διαφορά, όσο και αν μένει περισσότερο από ένας γύρος, αφού δε μιλάμε για έναν αντίπαλο, αλλά για δυο.
Από την άλλη, η Σίτι, αν γυρίσει στη βάση της με την πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα, πιθανότατα θα δει την πρώτη θέση να έχει άλλον… κάτοικο, καθώς η Λίβερπουλ (την οποία είχε στο -2 πριν τη σέντρα αυτής της αγωνιστικής) πιθανότατα θα κερδίσει τη Μπόρνμουθ.
Το ψυχολογικό αβαντάζ που υπάρχει πάντα σε όποιον βρίσκεται στην κορυφή είναι πολύ μεγάλο και η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια σπανίως αφήνει σε άλλον αυτή τη χαρά.

Επιστρέφουν οι βασικοί

Με 2-3 αλλαγές από την εντεκάδα που συνηθίζει παρέταξε τους «μπλε» στο «Μολινό» ο Μαουρίτσιο Σάρι και σίγουρα ακόμα το μετανιώνει. Παρότι προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον ανεβασμένο Λόφτους-Τσικ, η Τσέλσι γνώρισε απρόσμενη ήττα από την Γουλβς με 2-1, μένοντας έτσι μακριά από την πρώτη δυάδα.
Ο Ιταλός τεχνικός, έχοντας στο μυαλό του και το ματς με τη Σίτι, ξεκούρασε Νταβίντ Λουίς και Ζορζίνιο μεσοβδόμαδα, ενώ ξεκίνησε τον Μοράτα στην κορυφή αντί του Ζιρού. Και οι τρεις κατά 99% θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους πρωταθλητές, με τον Λόφτους-Τσικ να κερδίζει πιθανότατα τη θέση στα χαφ από τους Κόβατσιτς και Μπάρκλεϊ.
Από την άλλη, κουρασμένος δείχνει ο Βραζιλιάνος Γουίλιαν και δεν αποκλείεται φανέλα βασικού να πάρει ο Πέδρο. Ο Σάρι, πάντως, συνηθίζει να μελετάει καλά τον αντίπαλο της ομάδας του στα ντέρμπι και θα επιχειρήσει να πάει το παιχνίδι στη δύναμη, εκεί όπου σαφέστατα υπερέχει η Τσέλσι.
  •  Πιθανή 11άδα Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ, Αζάρ, Γουίλιαν (Πέδρο), Ζιρού

Χωρίς Ακουέρο η Σίτι

Τρένο δίχως στάση είναι και η φετινή «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Αγγλία. Ο Ισπανός έχει μετατρέψει μια ομάδα που σπάνια έπαιρνε κάποιο τίτλο στη χώρα, σε μια καλοδουλεμένη «μηχανή» γκολ και πρωταθλημάτων, παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας.
Η ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα δεν νικά εδώ και 16 χρόνια την επόμενη σεζόν στην έδρα της Τσέλσι και η φετινή Σίτι, έχει όλα τα φόντα για να καταρρίψει και αυτό το ρεκόρ. Σημαντική, βέβαια, θα είναι η απουσία του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, Σέρχιο Αγκουέρο, που χάνει τρίτο σερί ματς, όμως οι πρωταθλητές έχουν μάθει να… ζουν και χωρίς αυτόν.
Το βάθος που υπάρχει στο ρόστερ είναι πολύ μεγάλο και ο Ισπανός τεχνικός έχει στο μυαλό του 1-2 σχήματα ανάλογα με το πώς θα προσεγγίσει το ματς. Σε ένα λιγότερο επιθετικό 4-2-3-1 πιθανώς θα ξεκινήσει τον Γκούντογκαν δίπλα στον Φερναντίνιο και σε ένα πιο ελεύθερο 4-3-3 οι δυο… Σίλβα θα βοηθούν πιο πολύ τους ακραίους και τον Γκάμπριελ. Μια θέση, τέλος, παίζεται ανάμεσα σε Σανέ και Μαχρέζ, με τον Αλγερινό να δείχνει ένα κλικ πιο πιθανός στο να ξεκινήσει.
  •  Πιθανή 11άδα Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Μπ. Σίλβα, Ντ. Σίλβα (Γκούντογκαν), Στέρλινγκ, Μαχρέζ (Σανέ), Γκάμπριελ Ζέζους

Θα το παλέψουν οι «μπλε»

Μπορεί η Τσέλσι να έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία της τέσσερα ματς, όμως είναι ίσως η μοναδική ομάδα που μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής απέναντι στους υπερηχητικούς «πολίτες» του Πεπ.
Ο Σάρι θα πάει διαβασμένος και θα επιχειρήσει να χτυπήσει και από τα στημένα. Αναμένεται ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι, ενώ στοιχηματικά μόνο στα γκολ και στο να σκοράρουν αμφότερες μπορούμε να στραφούμε. G/G & Over 2,5 – 1,95

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ( SURE BETS)

Τα μυστικά για το σίγουρο στοίχημα Οι αποδόσεις σε ένα  live  στοίχημα  είναι λογικό να διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Το  σίγουρο  στοίχημα  («sure bet», γνωστό και ως «arbitrage betting») δεν είναι άλλο από το να προσπαθούμε να βγάλουμε ένα σίγουρο κέρδος ποντάροντας σε διαφορετικές στοιχηματικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές στις αποδόσεις που δίνουν. Το arbitrage αποτελεί ένα χρηματοοικονομικό όρο που έχει απήχιση και στο  στοίχημα . Ο όρος σημαίνει το κέρδος χωρίς κίνδυνο (αντίθετο του trading), δηλαδή το κέρδος που μπορεί να αποκομήσει κανείς έχοντας ποντάρει για τον ίδιο αγώνα σε διαφορετικές εταιρίες στοιχημάτων. Οι διαφορές που προκύπτουν στις διαφορετικές εταιρίες είναι ωφέλιμες για τον παίκτη. Με τη μέθοδο αυτή και όντας γρήγορος στις επιλογές του και στα πονταρίσματά του μπορεί να βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα με την προϋπόθεση ότι ποντάρει πολλά χρήματα. Παράδειγμα για τους νέους παίκτες: Έστω ότι οι αποδόσεις σε ένα over / under  στοίχημα

Προγνωστικά Στοιχήματος για Λόκερεν - Άντερλεχτ

Λόκερεν - Άντερλεχτ : οι γηπεδούχοι δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα όπου ναι μεν τερμάτισαν στη μέση της βαθμολογίας, είχαν όμως πολύ καλή απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια και ειδικά εντός έδρας ήταν πολύ δυνατοί έχοντας μόλις 3 ήττες σε 15 ματς. Αντίθετα φέτος έχουν κατορθώσει να έχουν ήδη 5 εντός έδρας ήττες σε 8 αγώνες, δείγμα της πολύ κακής εικόνας που παρουσιάζουν. Μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα εκτός, όμως δεν μπορούν να καυχιούνται για κάποια πολύ υψηλή απόδοση σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια. Τώρα υποδέχονται την Άντερλεχτ, ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο και σίγουρα μια ενδεχόμενη ήττα φαντάζει αρκετά πιθανή.  Βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να έχουν σταθερή απόδοση στα παιχνίδια τους, όμως διαθέτουν ποιότητα που πολλές φορές έχουμε δει να την βγάζουν στο χορτάρι. Σε σύγκριση με τον σημερινό τους αντίπαλο είναι εμφανώς καλύτεροι και μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να το επιβεβαιώσουν και μέσα στον

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ SUPER LEAGUE 07-03-15

Βέροια - Εργοτέλης : Η διακοπή συνήθως κόβει την φόρα των καλών και βοηθά τους μέτριους. Όμως, στην περίπτωση τους δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να συμβεί αυτό. Με τρεις απουσίες οι γηπεδούχοι και σημαντικότερη αυτή του Μπεν. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Ματζουράκης αποτελεί παρελθόν και την θέση του έχει πάρει ο Γιάννης Ταουσιάνης. Όσο για το ρόστερ, πρέπει να πούμε πως υπάρχουν ήδη αρκετές απουσίες. Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος : Ενδιαφέρον ματς ανάμεσα στους δυο... ''αντικαταστάτες'' βαθμολογικά και αγωνιστικά των Α.Ε.Κ. και Άρη τα τελευταία χρόνια, αν και φέτος ο Ατρόμητος έχει υποχωρήσει αρκετά και προσπαθεί να τερματίσει σχετικά ψηλά. Τρεις απουσίες ο γηπεδούχος και τέσσερις ο φιλοξενούμενος, σε ένα ματς που ρόλο θα παίξει και η απουσία του κόσμου. Πριν λίγες αγωνιστικές ο άσος για εμένα θα ήταν κατά 90% σίγουρος, όμως η αλλαγή προπονητή για την ομάδα του Περιστερίου αφήνει τα πάντα ανοιχτά... Πανθρακικός - Ολυμπιακός : Ως την τελευταία στιγμή θα κριθεί η διεξαγ