Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεάλ Μαδρίτης vs Γιουβέντους: Ο τελικός του Τζίτζι


Πριν ξεκινήσω την ανάλυση του τελικού για το Champions League, θα σας πω τα καθιερωμένα: Το κουπόνι του Πάμε Στοίχημα είναι εδώ κι εσείς αν θέλετε να διεκδικήσετε την πιθανότητα για κέρδη, τότε πρέπει να μελετήσετε τον ιστοχώρο μας και τις προτάσεις τις οποίες σας δίνουμε, ασφαλώς με στοιχεία και εν συνεχεία με την “διαίσθησή” σας εκτός όλων των υπολοίπων να επιλέξετε τους αγώνες που θα δοκιμάσετε την τύχη σας και θα έχετε την ευκαιρία να οδηγηθείτε στο πολυπόθητο ταμείο.
Στο τελικό που θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ τίθενται πολλά ερωτήματα εξ’ αρχής. Σίγουρα, μιλάμε για έναν τελικό, ο οποίος κατά πρώτον δεν είναι “εμφύλιος”, διότι αναλογιζόμενος κανείς θα διαπιστώσει πως έπειτα απ’ το 2008 έχουμε δει 5 φορές ως τώρα τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις μισές φορές σε περίπου μια δεκαετία… Ε, παραπάει νομίζω το “κακό”, οπότε αυτό από μόνο του ξεκινάει ως ένα θετικό στοιχείο κατ’ εμέ.
Στη συνέχεια μπορούμε να διαπιστώσουμε πως αναφερόμαστε σε δύο ομάδες που σε ότι έχει να κάνει με τους τελικούς της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι το ακριβώς αντίθετο. Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα της Μαδρίτης στους τελευταίους τέσσερις τελικούς που έχει συμμετάσχει, έχει αναδειχθεί νικήτρια απ’ όλους, ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με την “Μεγάλη Κυρία” που τις τρεις τελευταίες φορές που βρέθηκε σε παρόμοια θέση έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.
Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στον ημιτελικό την περίοδο 2014/2015, εκεί που η ομάδα απ’ το Τορίνο κατάφερε κάνοντας την έκπληξη να αποκλείσει την ομάδα του Αντσελότι με αποτέλεσμα να είναι εκείνη που πήγε στο τελικό, στον οποίο και τελικά γνώρισε την ήττα με 3-1 απ’ την Μπαρτσελόνα.

Γιουβέντους 

Τα τελευταία 20 χρόνια περίπου συχνά πυκνά οι δύο ομάδες τυχαίνουν αντιμέτωπες για το Champions LeagueΗ Γιουβέντους έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, καθώς έχει κατορθώσει να αποκλείσει τους Μερένχες, παραπάνω φορές απ’ όσες θα φανταζόταν κανείς ενδεχομένως, όπως και γενικότερα πάντα τους βάζει δύσκολα. Χαρακτηριστικό δείγμα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μας είναι πως απ’ το 1998 ως και σήμερα τα τέρματα είναι 18-13 υπέρ των Ιταλών.
Στη φετινή αγωνιστική σεζόν μιλάμε για δύο ομάδες φαινόμενα. Το σύνολο του Ζιντάν απ’ τη μία μοιάζει πως πολύ απλά απ’ την μέση και μπροστά μπορεί να βγάλει “φωτιά”. Αλλά ακόμα και οι αμυντικοί, γιατί όχι; Πρόκειται για μία ομάδα που πιθανότατα μόνο ο Κέιλορ Νάβας φαντάζει σε κάποιον δύσκολο να σκοράρει, εν αντιθέσει με όλους τους υπόλοιπους που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ασφαλώς και “αρχηγός” σε όλο αυτό το ντελίριο γκολ δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος απ’ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος όμως όπως έχει δείξει στους τελευταίους αγώνες του Champions League πως η θα βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα η θα “σέρνεται”, όμως ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό υπάρχουν οι κατάλληλες μονάδες για να διορθώσουν την ενδεχόμενη δυσάρεστη κατάσταση για τους Μαδριλένους.
4,00 απόδοση να σκοράρει το πρώτο γκολ ο Ρονάλντο
Τώρα στην αντίπερα όχθη έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που κυριολεκτικά θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως έχει “χτίσει” το τέρμα του Μπουφόν, αφού σε 12 αγώνες του Champions League, έχει δεχτεί μόλις 3 γκολ και στην φάση των νοκ άουτ μόνο 1. Προσωπικά, θεωρώ πως αυτό το στοιχείο καταδεικνύει την απόλυτη ενορχήστρωση του γερόλυκου Τζιανλουίτζι Μπουφόν με την άμυνά του και το αποτέλεσμα όπως πιστεύω αντιληφθήκατε είναι πολύ δυσάρεστο για τους αντιπάλους των Ιταλών.
Όπως και να χει το να φτάνεις τελικό με μόλις 3 τέρματα στο παθητικό σου, αποτελεί όχι απλά ένα ρεκόρ, αλλά ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα μπορέσει στο μέλλον κάποιος να “σπάσει”.
Όμως αλήθεια, είναι ικανή αυτή η τόσο σκληροτράχυλη άμυνα σε συνδυασμό με έναν τόσο σπουδαίο τερματοφύλακα να σταματήσουν όλα αυτά τα επιθετικά αστέρια της Ρεάλ; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Πιστεύω εξαρτάται από ποια οπτική γωνία θα επιλέξει κάποιος να το σκιαγραφήσει.
Αν σκεφτούμε πως στον προημιτελικό η ομάδα του Αλέγκρι κοντραρίστηκε με την Μπαρτσελόνα των Μέσσι, Νεϊμάρ, Σουάρεζ, Ινιέστα κατορθώνοντας και στα δύο παιχνίδια να μην δεχτεί κάποιο τέρμα, τότε νομίζω κατανοείτε κι εσείς πως αυτό λέει πολλά.

Ρεάλ Μαδρίτης

Αλλά η Ρεάλ καταλαβαίνει από αυτά άραγε; Όταν μία Μπάγερν Μονάχου την φιλοδωρεί μέσα σε δύο αναμετρήσεις (η δεύτερη οδηγήθηκε στην παράταση) με 6 γκολ και μία Ατλέτικο με 4 σε αντίστοιχα παιχνίδια, τότε έχει τόσο ισχύ ο αμυντικός τομέας της “Μεγάλης Κυρίας” για να κρατήσει στα επίπεδα ενός η κανενός γκολ μία τέτοια ομάδα;
Νομίζω πως όλα θα εξαρτηθούν και με την μέρα των παιχτών αμφοτέρων των ομάδων. Πρέπει να είναι και το “φεγγάρι” σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να κατακτήσεις έναν τέτοιο τίτλο. Σίγουρα, η Γιουβέντους “διψάει” περισσότερο, καθώς έχει να “γευτεί” την χαρά μίας τέτοιας κατάκτησης 20+1 ολόκληρα χρόνια.
Καταλαβαίνετε πως η ανάγκη του Ιταλικού συλλόγου για το πολυπόθητο τρόπαιο είναι τεραστίων διαστάσεων και διογκώνεται περεταίρω αν αναλογιστούμε πως (πλην συγκλονιστικού απρόοπτου) είναι και η τελευταία ευκαιρία του Μπουφόν, ο οποίος έχει χάσει δύο τελικούς γι’ αυτή την διάκριση και σε συνδυασμό με τα ελάχιστα γκολ που έχει δεχτεί, τότε πραγματικά έρχεται το ερώτημα: “Αν όχι τώρα, ΠΟΤΕ;
Η Ρεάλ Μαδρίτης απ’ την άλλη καλείται και αυτή με τη σειρά της να γράψει ιστορία, αφού έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα, η οποία απ’ όταν το Champions League μετονομάστηκε από Κύπελλο Πρωταθλητριών να το κατακτήσει δεύτερη συνεχόμενη φορά, οπότε αντίστοιχα κι εδώ το κίνητρο είναι ισχυρό και αφήστε δηλαδή που έναν τέτοιο τίτλο δεν υπάρχει ομάδα που δεν τον θέλει και δεν θα καταθέσει ό,τι έχει και δεν έχει εντός του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να τον πάρει.
Σίγουρα έχω την αίσθηση πως θα γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες ενός συγκλονιστικού τελικού που ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί καν στα 90 λεπτά, αλλά να χρειαστεί παράταση και γιατί όχι την ιδιαίτερα ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπου εκεί επικρατεί εκείνος με τα πλέον γερά νεύρα.
10,00 απόδοση να κερδίσει η Γιουβέντους στα πέναλτι 
10,00 απόδοση να κερδίσει η Ρεάλ στα πέναλτι
Ως μία προσωπική εκτίμηση για να κλείσουμε θα πόνταρα στην Γιουβέντους, διότι το δίχως άλλο μπορούμε να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων και σκέψεις επί σκέψεων, αλλά για μένα η ουσία είναι μία: Όταν ένας παίκτης με την ιστορία του Μπουφόν σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει και την κορυφαία ποιότητα που τον διακρίνει έχει κάνει (ασφαλώς με την συνεισφορά όλης της ομάδας) μία τέτοια χρονιά, τότε όχι τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και τη Μικτή Γαλαξία να αντιμετωπίσει, απλά θα νικήσει. Κι αν αναρωτιέστε γιατί, δεν έχει γιατί. Το γιατί είναι επειδή πολύ απλά κάποιοι παίκτες ενδεχομένως “υπογράφουν συμβόλαιο” με την ιστορία και η ιστορία απλά του το οφείλει το τρόπαιο.
Ασφαλώς αυτό δεν παύει να είναι μία προσωπική εκτίμηση και μόνο. Τώρα από κει και πέρα, έκαστος μπορεί πιστεύω μέσα απ’ τα στοιχεία που παραθέσαμε να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα. Όπως και να χει όμως, νομίζω πως πολύ απλά μιλάμε για έναν κορυφαίο τελικό που ενδεχομένως να είναι με τη τροπή που έχουν πάρει τα γεγονότα και ο σπουδαιότερος της τρέχουσας δεκαετίας, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στο γήπεδο, πράγμα που δεν νομίζω να μην γίνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ( SURE BETS)

Τα μυστικά για το σίγουρο στοίχημα Οι αποδόσεις σε ένα  live  στοίχημα  είναι λογικό να διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Το  σίγουρο  στοίχημα  («sure bet», γνωστό και ως «arbitrage betting») δεν είναι άλλο από το να προσπαθούμε να βγάλουμε ένα σίγουρο κέρδος ποντάροντας σε διαφορετικές στοιχηματικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές στις αποδόσεις που δίνουν. Το arbitrage αποτελεί ένα χρηματοοικονομικό όρο που έχει απήχιση και στο  στοίχημα . Ο όρος σημαίνει το κέρδος χωρίς κίνδυνο (αντίθετο του trading), δηλαδή το κέρδος που μπορεί να αποκομήσει κανείς έχοντας ποντάρει για τον ίδιο αγώνα σε διαφορετικές εταιρίες στοιχημάτων. Οι διαφορές που προκύπτουν στις διαφορετικές εταιρίες είναι ωφέλιμες για τον παίκτη. Με τη μέθοδο αυτή και όντας γρήγορος στις επιλογές του και στα πονταρίσματά του μπορεί να βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα με την προϋπόθεση ότι ποντάρει πολλά χρήματα. Παράδειγμα για τους νέους παίκτες: Έστω ότι οι αποδόσεις σε ένα over / under  στοίχημα

Προγνωστικά Στοιχήματος για Λόκερεν - Άντερλεχτ

Λόκερεν - Άντερλεχτ : οι γηπεδούχοι δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα όπου ναι μεν τερμάτισαν στη μέση της βαθμολογίας, είχαν όμως πολύ καλή απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια και ειδικά εντός έδρας ήταν πολύ δυνατοί έχοντας μόλις 3 ήττες σε 15 ματς. Αντίθετα φέτος έχουν κατορθώσει να έχουν ήδη 5 εντός έδρας ήττες σε 8 αγώνες, δείγμα της πολύ κακής εικόνας που παρουσιάζουν. Μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα εκτός, όμως δεν μπορούν να καυχιούνται για κάποια πολύ υψηλή απόδοση σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια. Τώρα υποδέχονται την Άντερλεχτ, ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο και σίγουρα μια ενδεχόμενη ήττα φαντάζει αρκετά πιθανή.  Βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να έχουν σταθερή απόδοση στα παιχνίδια τους, όμως διαθέτουν ποιότητα που πολλές φορές έχουμε δει να την βγάζουν στο χορτάρι. Σε σύγκριση με τον σημερινό τους αντίπαλο είναι εμφανώς καλύτεροι και μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να το επιβεβαιώσουν και μέσα στον

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ SUPER LEAGUE 07-03-15

Βέροια - Εργοτέλης : Η διακοπή συνήθως κόβει την φόρα των καλών και βοηθά τους μέτριους. Όμως, στην περίπτωση τους δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να συμβεί αυτό. Με τρεις απουσίες οι γηπεδούχοι και σημαντικότερη αυτή του Μπεν. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Ματζουράκης αποτελεί παρελθόν και την θέση του έχει πάρει ο Γιάννης Ταουσιάνης. Όσο για το ρόστερ, πρέπει να πούμε πως υπάρχουν ήδη αρκετές απουσίες. Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος : Ενδιαφέρον ματς ανάμεσα στους δυο... ''αντικαταστάτες'' βαθμολογικά και αγωνιστικά των Α.Ε.Κ. και Άρη τα τελευταία χρόνια, αν και φέτος ο Ατρόμητος έχει υποχωρήσει αρκετά και προσπαθεί να τερματίσει σχετικά ψηλά. Τρεις απουσίες ο γηπεδούχος και τέσσερις ο φιλοξενούμενος, σε ένα ματς που ρόλο θα παίξει και η απουσία του κόσμου. Πριν λίγες αγωνιστικές ο άσος για εμένα θα ήταν κατά 90% σίγουρος, όμως η αλλαγή προπονητή για την ομάδα του Περιστερίου αφήνει τα πάντα ανοιχτά... Πανθρακικός - Ολυμπιακός : Ως την τελευταία στιγμή θα κριθεί η διεξαγ